viernes, 5 de diciembre de 2014

Cinema en Temps de guerra

Cinema en temps de guerra reviu les vivències d’un dels darrers directors de fotografia del cinema de la República,Joan Mariné, testimoni d’excepció d’un moment de la història del cinema català que, tot i la precarietat econòmica, la manca de mitjans i les difícils circumstàncies internacionals, va caracteritzar-se per la seva alta producció, mai superada, i la seva innovació en les formes i els continguts. Mariné és el darrer supervivent de l'equip de Laya Films,  la productora de la Generalitat republicana, i que ara ha dirigit Bartomeu Vila.
A través dels records i experiències de Joan Mariné, el documental fa un recorregut per les pel·lícules que va filmar durant aquells anys de la contesa, tant amb el Sindicat d’Espectacles de la CNT, com desprès amb Laya Films.
El film (que ha comptat amb la col·laboració del Centre d’Investigacions Film-Història de la Universitat de Barcelona i del Memorial Democràtic) també inclou fragments cinematogràfics inèdits, recentment descoberts, com un de Paquete, el fotógrafo número uno, film protagonitzat pels llavors joves i desconeguts actors Mary Santpere i Paco Martínez Soria. En total, Cinema en temps de guerra inclou fragments de més de 40 pel·lícules.

No hay comentarios: