lunes, 28 de abril de 2014

58 ena edicio dels Premis Sant Jordi de RNE

La pel·lícula de Juan Cavestany "Gente en sitios" i el film, "La plaga", de Neus Ballús han estat distingides avui amb els Premis Sant Jordi de Cinematografia de RNE a la millor pel·lícula i millor òpera prima espanyola de 2013, respectivament. Els premis els ha atorgat un jurat de dinou crítics i periodistes culturals catalans presidits per la periodista d'RNE Conxita Casanovas.
    Han resultat també premiats com a millor actor en pel·lícula espanyola Antonio Dechent, protagonista del film "A puerta fría", i Aura Garrido com a millor actriu per la seva actuació en la pel·lícula "Stockholm".
    Segons la presidenta del jurat, en declaracions a Efe, "el pack de cinema espanyol premiat aquest any encaixa amb uns cineastes que s'han hagut d'espavilar i suplir la falta de diners amb talent, imaginació i esforç".
    El premi a la millor pel·lícula estrangera ha recaigut en la italiana "La gran bellesa", de Paolo Sorrentino. La francesa Adèle Exarchopoulos, de 20 anys, pel seu paper a "La vida de Adèle", ha estat distingida com a millor actriu en pel·lícula estrangera i el nord-americà Matthew McConaughey per "Mud", com a millor actor en pel·lícula estrangera.Casanovas ha considerat el premi a "La gran bellesa" i a Exarchopoulos com "un triomf del cinema europeu".
    A aquest palmarès s'hi afegiran pròximament quatre guardons més en categories no atorgades per un jurat com el premi especial a la trajectòria, el premi a la indústria i dos premis Rosa de Sant Jordi a la millor pel·lícula espanyola i a la millor pel·lícula estrangera, aquests dos últims per votació dels oients de l'emissora.
    Els Premis Sant Jordi d'RNE a Barcelona són dels més antics d'Espanya atorgats per un mitjà de comunicació, no estan dotats econòmicament i es lliuren el mes d'abril a la capital catalana.           Uns premis "que es rejoveneixen cada any i han sabut conservar prestigi i independència".

No hay comentarios: