viernes, 26 de octubre de 2012

Argo

*Argo
Any: 2012. Durada; 120’.País Estats Units. Director; Ben Affleck. Guió: Chris Terrio
Música; Alexandre *Desplat.
Fotografia. Rodrigo Prieto. *Repartiment: Ben *Affleck, John *Goodman, Alan *Arkin, Bryan *Cranston, Taylor *Schilling, *Kyle Chandler, *Victor *Garber, Michael *Cassidy, *Clea *DuVall, *Rory *Cochrane, *Scoot *McNairy, Christopher *Denham, Kerry *Bishé, *Tate *Donovan, Chris *Messina,*Adrienne *Barbeau, Tom *Lenk, *Titus *Welliver, *Zeljko *Ivanek.
Sinopsi: Iran, any 1979. Quan l'ambaixada dels Estats Units a Teheran és ocupada per seguidors de l'Aiatol·là *Jomeini per demanar l'extradició del *Sha de Pèrsia, la CIA i el govern canadenc van organitzar una operació per rescatar a sis diplomàtics nord-americans que s'havien refugiat a la casa de l'ambaixador de Canadà. A aquest efecte es va recórrer a un expert a rescatar ostatges i es va preparar l'escenari per al rodatge d'una pel·lícula de ciència-ficció, de títol "*Argo", en la qual participava un equip de *cazatalentos de Hollywood. La missió: anar a Teheran i fer passar als diplomàtics per un equip de filmació canadenca i tornarlos a casa. 
*Premis
2012: 3 Oscar: millor pel·lícula, guió adaptat i muntatge. 7 nominacions
2012: 2 Globus d'Or: Millor pel·lícula dramàtica i millor director.
5 nominacions
2012: 2 *Critics *Choice *Awards: Millor pel·lícula i millor director.
7 nominacions
2012: 3 Premis *BAFTA, incloent millor pel·lícula i director. 7 nominacions
2012: Premis César: Millor pel·lícula estrangera
2012: Festival de Torontó: Nominada al Premi del Públic (Millor pel·lícula)
*Comentaris; 
Ben *Affleck, cinema dins del cinema, com a forma d'escapar de la realitat de sis funcionaris nord-americans durant la crisi dels ostatges (52) en *Teheran que dur un any i mitjà, ocults a casa de l'ambaixador canadenc al novembre de1979. Cinema de qualitat convencional amb un repartiment eficaç: el mateix Ben *Affleck, John *Goodman, Alan *Arkin, el millor en el seu rol de productor de cinema i Bryan *Cranston. Amb una càmera lleugera i àgil, *Affleck confirma després de *The *town i Adéu petita, adéu, que és millor director que actor. Mescla de thriller i drama polític es mostra contundent i practico. En el guió de Chris *Terrio (En el cim), inspirat en un article de la revista *Wired (La gran evasió) del periodista *Joshuah *Bearman, la CIA col·labora amb Hollywood, a partir de la idea de l'agent Tony *Mendez que els ostatges a rescatar es faran passar per l'equip de localitzacions d'un film fantàstic en *Iran. John *Goodman és el seu *coach i cap de maquillatge. També estan el canadenc *Victor *Garber (Àlies, *Titanic), *Tate *Donovan (Memphis *Belle) i *Clea *DuVall (El crit).
Un 'thriller' eficaç a voltes amb l'alliberament i els seus embolics; una comèdia brillant al voltant de Hollywood i els seus deliris d'antany, i un drama, la part més feble, sobre els problemes d'un pare. Recrea amb gran habilitat un terrible fet real en l'Iran dels *ayatolás just després de la caiguda del *Sha. Affleck ens explica la història amb una magnífica quantitat d'intriga i humor. Funciona com un rellotge suís. Affleck dirigeix les seqüències d'acció amb mà ferma, i gradua la tensió del clímax. Argo' és un thriller polític fora de sèrie, narrat amb intel·ligència, grans detalls d'època i una sorprenent quantitat d'humor" 
"Tiba i es menys autocomplaciente del que sembla, la inesperadament còmica tercera pel·lícula de Ben Affleck té els elements essencials per encantar al públic adult. Affleck no només es limita a dirigir 'Argo', sinó que la dirigeix endimoniadament be. No hi ha dubte que ha creat una de les millors pel·lícules de l'any.
Ben Affleck, cine dentro del cine, como forma de escapar de la realidad de seis funcionarios estadounidenses durante la crisis de los rehenes (52) en Teheran que duro un año y medio, ocultos en casa del embajador canadiense en noviembre de1979. Cine de calidad convencional con un reparto eficaz: el mismo Ben Affleck, John Goodman, Alan Arkin, el mejor en su rol de productor de cine y Bryan Cranston. Con una cámara ligera i ágil, Affleck confirma después de The town y Adiós pequeña, adiós, que es mejor director que actor. Mezcla de thriller y drama político se muestra contundente y practico. En el guión de Chris Terrio (En la cumbre), inspirado en un artículo de la revista Wired (La gran evasión) del periodista Joshuah Bearman, la CIA colabora con Hollywood, a partir de la idea del agente Tony Mendez de que los rehenes a rescatar se harán pasar por el equipo de localizaciones de un film fantástico en Iran. John Goodman es su coach y jefe de maquillaje. También están el canadiense Victor Garber (Alias, Titanic), Tate Donovan (Memphis Belle) y Clea DuVall (El grito).

No hay comentarios: