martes, 15 de diciembre de 2009

LA FILMOTECA PRESENTA “ELS COMPOSITORS DE CINEMA A CATALUNYA (1930-1959)”

La presentació anirà seguida de la projecció de “La Huída”, amb música de Ricard Lamote de Grignon.
“Els compositors de cinema a Catalunya (1930-1959)”, tretzè volum de la Col·lecció Cineastes coeditada per la Filmoteca de Catalunya i Editorial Pòrtic, serà presentat demà dimecres 16 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre, a la sala de projeccions de l’Avinguda de Sarrià 33, de Barcelona.
El llibre, escrit per Josep Lluís i Falcó, professor d’Història del Cinema a la Universitat de Barcelona, i president de l’ADMA (Associació per a la Divulgació de la Música per a l’Audiovisual), repassa l’obra i la trajectòria d’aquest imprescindible col·lectiu professional, no sempre degudament reconegut.
Noms de la importància d’Augusto Algueró, Ricard Lamote de Grignon, Joan Duran i Alemany, Ramon Ferrés i Mussolas, Josep Casas i Augé o Frederic Martínez i Tudó hi són tractats en profunditat, sense deixar de banda altres músics coetanis amb els que els primers mantenien freqüents relacions professionals.
L’obra comprèn el període que va de l’inici del sonor fins al 1959, i ja s’està treballant en la redacció d’un segon volum que completaria el panorama fins als nostres dies.
La presentació comptarà amb la presència de l’autor, Josep Lluís i Falcó, així com del director de la Filmoteca, Roc Villas, i anirà seguida de la projecció de “La Huída” (Antonio Isasi-Isasmendi, 1956) que compta amb música del mestre Lamote de Grignon.

No hay comentarios: