lunes, 21 de diciembre de 2009

Avatar

Situa James Cameron a su pelicula en un planeta lejano y un futuro impredecible, pero con alma de Pocahontas, o sea pelicula de indios buenos. Un hombre llamado Caballo, lucha contra su propio ejercito al lado de los indigenas para proteger y defender sus tierras sagradas. Y parecen sagradas de verdad gracias a la impecable tecnologia del 3D, en la que Cameron se revela maestro.
Le agradecemos que no haya bañado su historia con algun fundamentalismo y la haya dejado solamente en espectaculo puro de animacion de categoria que eso si lo tiene. En Avatar, James ha incluido retazos de toda su tecnica y filmografia, desde Abismo, pasando por los Terminators, con Aliens y sus Mentiras arriesgadas para acabar en el fondo como el Titanic hace ya doce años.
Es lo que ha tardado en volvernos a presentar su artilleria pesada cinefila para intentar de nuevo revolucionar la industria cinematografica en franco declive frente a las nuevas formas de exhibicion, de la mano de Sigourney Weawer, Sam Worthington, Zoe Saldana y Stephen Lang. La impresion es que no sera uno de los hitos del cine moderno. Le ha absorbido la tecnologia y ha olvidado, lo fundamental en una historia de futuro, precisamente el sentido visionario que si han tenido otros grandes.

1 comentario:

Anónimo dijo...

bueno yo deixare el meu comentari,
Penso que val la pena anar al cine a veure la pelicula mes taquillera desde fa molt de temps, superant "el caballero oscuro" i "la luna negra"(es que val la pena pagar 8 euros per veure aquesta fantastica pelicula!!)

val la pena pagarlos nomes per veure els efectes especials en 3d que estan molt lograts i a mes a mes t'ajuden a submergirte a un mon totalment nou, magic i fantasios...el planeta pandora.
En el fons el que busquem al anar al ciine es desconectar, entreteniment, sentir i passar una bona estona en general i auqesta ho aconsegueix al 100 per 100. La historia del sam i la zoe esta molt ben treballada,(per ser una pelicula de ciencia ficcio) va madurant al llarg de la pelicula i arribes a sentir el que senten ells i per tant acabes entenen que el caballo es posi de part dels indis. Si, es previsible pero a l'hora estimulant.
si profunditzem mes i vols un missatge que vol transmetre la pelicula apart del tema ecologic es el del capitalisme, clarament, ens mostra que ki te mes poder el fa servir i abusa dell per interesos propis i lamentablement en la vida real no hi pots fer-hi res , si es aquell sentiment anomenat impotencia, que vols pero no pots.
bueno en fi ya le defensat prou jeje, l'unic punt negatiu de la pelicula per mi seria l'actuacio del actor Sam Worthington que et dexa indiferent totalment, pero ho compensa i de carrer l'actriu Zoe Saldana amb el seu personatge na'vi anomenada neytiri i el final de la pelicula.
per cert i ja acabo,jeje una dada de estadistica,posem que potser he anat 100 cops al cinema i nomes 2 o 3 cops al final d'una pelicula tot el public a aplaudit la pelicula i avatar es una d'elles....sera per alguna cosa no???jejejej
joan, per mi una pelicula de CIENCIA FICCIO obligada a veure.
fins aviat!ya parlarem i avera sim contestes el comentari. adeeeuu!!!

erik