miércoles, 18 de noviembre de 2009

LA FILMOTECA DE CATALUNYA CONSERVA ELS NEGATIUS DEL “GAUDÍ” DE LÓPEZ VÁZQUEZ

La mort de l’actor va posar de relleu l’existència del film, que no havia arribat als circuits comercials a causa d’un embargament bancari.
Els negatius originals d’imatge i les dues bandes sonores (castellana i anglesa) del film “Antonio Gaudí...una visión inacabada / Antonio Gaudí... an unfinished vision”, l’existència del qual es va posar de relleu fa uns dies a rel de la mort del seu protagonista, José Luis López Vázquez, es troben conservats a l’arxiu de la Filmoteca de Catalunya.
El seu director, John Alaimo que resideix als Estats Units, es va posar en contacte amb la Filmoteca per interessar-se per la situació dels negatius, i va explicar que el film no s’havia arribat a explotar comercialment a causa de l’embargament instat per Banca Catalana contra la companyia productora Audiovision, que va desaparèixer posteriorment.
El film té una durada de 44 minuts i va ser rodat l’any 1974 en 16 mm., format i durada habituals en produccions destinades a la televisió.
Tots els materials originals d’aquesta pel·lícula són actualment propietat de Filmoteca de Catalunya per una sentència judicial de 30 de gener del 2008, conseqüència de la fallida experimentada pel laboratori cinematogràfic Fotofilm S.A.E. l’any 1999.
El seu estat de conservació és bo, cosa que fa innecessària la seva restauració immediata. Però la disponibilitat de còpies per a la seva difusió presentaria, en tot cas, complicacions derivades de la tècnica que es va utilitzar en el muntatge del negatiu, un sistema obsolet anomenat “de bandes A i B”, que separava els plans parells dels plans senars en rotlles diferents.

No hay comentarios: