lunes, 28 de septiembre de 2009

El Festival de Sitges engega els motors de la seva 42a edició

El director de l'ICIC ha definit el Festival de Sitges com una plataforma estratègica per a la indústria audiovisual catalana. El director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Antoni Lladó; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, Gabriel Serrano, i el director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Àngel Sala, han presentat avui la 42a edició del festival sitgetà. En l'acte de presentació, Antoni Lladó ha definit el Festival de Sitges com una plataforma estratègica per a la indústria audiovisual catalana.
El festival, que començarà el proper dijous i es perllongarà fins el dia 12 d’octubre, comptarà, de nou, amb el suport de l’ICIC. En aquest sentit, Lladó ha destacat l’important esforç que ha fet la institució que dirigeix per tal de donar suport a un esdeveniment com aquest “malgrat la crisi econòmica”. El director de l'ICIC s’ha mostrat convençut que, tot i els ajustos de pressupost, l’esdeveniment serà “excepcionalment brillant”, i ha afegit que el fet que algunes multinacionals presentin les seves grans produccions durà a Sitges molta premsa internacional, la qual cosa farà que gent de tot el món parli tant de la ciutat com del festival.
Per la seva banda, el director del festival ha destacat també el caire internacional que està prenent l’esdeveniment. Àngel Sala ha explicat que enguany es tornarà a organitzar un acte que l’any passat va suggerir Catalan Films & TV i que va donar molt bon resultat. Es tracta d’un debat sobre el paper del videojoc dins el món audiovisual. Sala també ha parlat d’una edició amb una gran varietat de tendències que van del terror al gore, passant per la comèdia. Ha afegit que els responsables del festival estan especialment contents de la participació de produccions catalanes, com ara la de [REC] 2, que obrirà el festival; Ingrid, del director Eduard Cortés, o Son and Moon, de Manuel Huerga.
L’edició d’enguany del festival està dedicada al 30è aniversari de la pel·lícula Alien, el productor de la qual, Walter Hill, rebrà el reconeixement del Sitges 2009. Per la seva banda, els grans premis honorífics del certamen seran aquest any per als actors Malcolm McDowell, recordat, entre moltes altres pel·lícules, per la seva interpretació a La taronja mecànica, i per a Viggo Mortesen, protagonista de la pel·lícula The Road, que tancarà el festival.
A més de les seccions habituals i de la passejada de zombis, que l’any passat va aplegar més de 2.000 persones, el festival ha inclòs per aquesta edició, el cicle FOCUS 3D, dedicat a les pel·lícules en tres dimensions i dins del qual es podran veure, entre altres, Toy Story 3 D de John Lasseter i La noche de los muertos vivientes, de George A. Romero.
Àngel Sala ha tancat la roda de premsa expressant el seu convenciment que, tot i que hi ha menys produccions que altres anys i els ajustos de pressupost, el festival no se’n ressentirà. En aquest sentit ha dit que “per sort, en aquest país, no hi ha crisi artística ni de talent i, a més, el públic, respon”.

No hay comentarios: