viernes, 27 de febrero de 2009

Animac

La Mostra Internacional de cinema d'animació de Catalunya assoleix la seva tretzena edició entre els dies 23 de febrer i 1 de març amb una consolidació a nivell europeu dins del món de l'animació, situant-se amb la primera gran cita nacional per als aficionats i experts d'aquest sector. Un any més, la ciutat de Lleida serà l'amfitriona del festival, que es bolcarà amb l'ajuda i organització de l'esdeveniment a càrrec de l'Institut Municipal d'Acció Cultural de l'Ajuntament de Lleida i l'ICIC (Institut Català de les Indústries Culturals) de la Generalitat de Catalunya.
Divendres 27 de febrer La programació de l'Animac ens aproparà al treball d'alguns dels noms més destacats de l'animació. Els autors, protagonistes indiscutibles d'aquesta edició del festival, ens descobriran els seus secrets i ens mostraran les tècniques que s'amaguen darrera els seus particulars universos creatius. El rus Alexander Alexeieff i la nord-americana Claire Parker van ser un dels tàndems més sòlids en el camp de l'animació. La seva famosa tècnica de “pantalla d'agulles” o “pissarra d'agulles”, pre-tecnologica alhora que revolucionària, els va consagrar com animadors i va situar el seu llegat en un lloc molt destacat de la creació artística del segle XX. La seva tècnica es basa en l'ús d'una pantalla plena d'agulles que poden moure's cap a endins o cap a fora, pressionant-les amb un objecte. Aquestes agulles generen un relleu, que s'il·lumina des dels costats per generar una imatge a la pantalla, amb la seva ombra. Un altre gran mestre de l'animació, Laurent Pouvaret, ens obrirà les portes de La Poudriere, una de les mes prestigioses escoles d'animació del panorama actual, on Pouvaret és director d'estudis.
Per a la seva visita a Animac aquest reconegut animador ens presenta una selecció de treballs internacionals que, segons la seva opinió, son una referència del seu treball i que considera fonamental en la formació del futur professional de l'animació. Avui serà també el dia de la plastilina, un material que, molt sovint, s’utilitza en el món de l'animació realitzada a través de la tècnica del stop-motion. Animac ha preparat per al divendres una sessió que sota el títol “Grans qüestions sobre la plastilina” inclourà diverses peces realitzades amb plastilina. Es projectaran treballs de Sam, Cessar Cabral, Pablo Llorens, Will Becher i Merlin Crossingham. Al llarg del matí, els més petits podran assistir a les sessions de L’ull màgic i de l’aventura de la Animació al CaixaForum. I els més grans que tinguin ganes de continuar la festa havent sopat tenen una cita al Cafè del Teatre a les 23:00 h. Amb Internet 2, un dels grups més inclasificables i sorprenents del panorama independent nacional. Una caixa de sorpreses plena de pop, melodies electròniques i esperit cent per cent festiu. Animació per a les oïdes.

No hay comentarios: