martes, 16 de diciembre de 2008

Nine

Aquesta setmana es celebra un taller a l’Institut del Teatre de Barcelona on se representarà el musical NINE.
Les representacions tindran lloc els dies: 18, 19 i 20 de desembre, a les 21 hores i el diumenge 21 de desembre, a les 19 hores. Al teatre Ovidi Montllor, que es troba dins l’Institut del Teatre (Plaça Margarida Xirgú, s/n – davant per davant del Teatre Lliure, per la zona del gran pati interior – i tot just darrera l’edifici del Mercat de les Flors). Entrada GRATUÏTA, amb taquilla oberta per recollir les invitacions a partir de dues hores abans de començar cada dia la funció. Aforament limitat a la capacitat del teatre.
Què és NINE? És la versió musical del film VUIT I MIG de Fellini, amb música i lletra de Maury Yeston. És uns dels musicals més macos i exquisits que mai he escoltat (amb permís del sr. Sondheim), tot i que mai he tingut oportunitat, malauradament, de veure’l representat, i això que fa pocs anys es va tornar a representar a Broadway (i va suposar l’exitòs debut d’Antonio Banderas als escenaris de Nova York). En aquests moments s’està rodant la versió cinematogràfica, on intervenen Penélope Cruz, Daniel Day Lewis i Sofia Loren, entre d’altres.
I què és un taller de l’Institut del Teatre? Doncs són els alumnes que fan la representació (en aquest cas, són els de 4rt. d’interpretació i 4rt. d’escenografia), però tot és fa com si fos a nivell professional, amb una gran qualitat i un més gran entusiasme. En els darrers anys he anat a tres d’aquests tallers, sempre amb obres musicals (“Kiss Me Kate” de Cole Porter, “Candide” de Leonard Bernstein i “Into the Woods”, de Stephen Sondheim), i m’he trobat amb tres petites meravelles. Per tant, posaria la mà al foc que amb NINE passarà el mateix.
En fin, Joana Raja us ho recomana, i l’únic inconvenient és que potser s’ha de fer una mica de cua i tenir paciència. Quan més aviat s’hi va, més opcions hi ha d’entrar. Jo crec que val la pena fer l’esforç.

No hay comentarios: